Voor het klimaat kunnen we niet ambitieus genoeg zijn. Maar daar heb je een sterke en efficiënte overheid nodig, die collectieve maatregelen neemt en de rekening niet doorschuift naar de gewone mensen.

En dus moeten we nu massaal investeren in energiezuinige woningen bijvoorbeeld. Da’s niet alleen goed voor het klimaat, maar ook goed voor de portemonnee. En als zelfs de Vlaamse minister van klimaat ons isolatieplan - dat berekend en betaalbaar is - een topidee vindt, waar wachten we dan nog op?

Tijd om vooruit te gaan.

En ook voor gezonde lucht kunnen we niet ambitieus genoeg zijn. Vandaag zijn het de meest kwetsbaren in onze steden die de meest vervuilde lucht inademen. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat een sterke en efficiënte overheid maatregelen neemt die sociaal rechtvaardig zijn. Dat mensen iets in de plaats krijgen dat werkt, als ze met hun auto de stad niet meer binnen mogen. Zoals een stipt, efficiënt en betrouwbaar openbaar vervoer. Dat vergt investeringen, in De Lijn in de eerste plaats, in plaats van op bussen en trams te besparen zoals nu gebeurt.

Tijd om vooruit te gaan.