Wij vinden het niet normaal dat ouders een SMS-actie in elkaar moeten steken om hun baby een levensnoodzakelijke spuit te bezorgen, zoals met baby PIA gebeurde. De beste en betaalbare zorg, voor iedereen, is een grondrecht. Dat mag niet afhangen van uw portemonnee of creatieve vrienden.

Tijd om vooruit te gaan.

De beste zorg en betaalbare geneesmiddelen, daar moet een sterke en efficiënte overheid voor zorgen. Dat mag niet afhangen van liefdadigheid. Dat betekent dat we in de eerste plaats een einde maken aan die schimmige farma-deals, die de patiënt alleen op kosten jaagt en multinationals alleen maar rijker maakt.

Een overheid die werkt, zorgt er ook voor dat verpleegkundigen en zorgverleners hun werk deftig kunnen doen. Zodat ze niet met een chronometer in de hand moet spurten een hele dag lang. Ja, dat vergt investeringen, zodat zij hun job goed kunnen doen. Maar als dit land zonder poeha besliste om miljarden te geven aan gevechtsvliegtuigen, waarom is investeren in de beste en betaalbare zorg dan plots wél moeilijk?

Tijd om vooruit te gaan.